Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Vücutta biriken kokular, genellikle ter ve bakterilerin etkileşimi sonucu oluşur 45. İşte bazı örnekler:
- Kükürtlü yiyecekler: Brokoli, karnabahar, lahana gibi yiyecekler, ter ile vücuttan atılan kükürt birikimine neden olur 1.
- Baharatlı yiyecekler: Soğan, sarımsak, köri gibi yiyecekler, ter ve tükürük içine girerek vücut kokusunu etkiler 15.
- İdrar yolu enfeksiyonu: Enfeksiyondan kaynaklanan amonyak kokusu, vücut gözeneklerinden de çıkabilir 13.
- Diyabet: Diyabetli kişilerin nefesi, glikoz birikmesi nedeniyle genellikle tatlı kokar 15.
- Karaciğer veya böbrek sorunları: Bu durumlar, terin üre veya metil merkaptan gibi maddelerle karışmasına yol açarak farklı kokular oluşturur 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: