Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hamilelikte kuru meyveler yoğun enerjileri ve demir, kalsiyum gibi minerallerden zengin olmaları nedeniyle tüketilebilir 1. Ancak, kiloya sebep olabileceğinden kontrollü miktarda yenmeleri önerilir 1.
Hamilelikte tüketilebilecek bazı kuru meyveler:
- 2 tane ceviz veya 10 adet fındık ile 2 adet kuru kayısı veya 1 adet hurma 1.
Kuru meyveler, taze meyvelerle aynı besin öğelerini içerir 2. Hamile kadınlar, günlük önerilen vitamin ve mineral miktarlarını daha az yer kaplayan kuru meyveler aracılığıyla karşılayabilirler 2. Ancak, kuru meyvelerin şekerinin bol olabildiği ve taze meyvelerdeki kadar su barındırmadıkları unutulmamalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: