Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Göz sağlığını korumak için aşağıdaki besinleri tüketmek önerilir:
- Ispanak: Karotenoidler, beta-karoten ve zeaksantin içerir, katarakt riskini azaltır ve güneşten gelen zararlı ışınları filtreler 12.
- Somon Balığı: Omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir, makula dejenerasyonu ve glokom riskini azaltır 12.
- Havuç: A, C ve E vitaminleri ile beta-karoten içerir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve göz kuruluğunu önler 13.
- Ceviz: Beyin ve göz sinirlerinin gelişimi için önemli olan omega-3 yağ asitleri içerir 1.
- Portakal ve Kırmızı Biber: C vitamini açısından zengindir, göz damarlarını güçlendirir ve katarakt oluşumunu engeller 34.
Ayrıca, yeterli miktarda su içmek ve düzenli göz muayeneleri yaptırmak da göz sağlığı için önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: