Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Göz sağlığını korumak için tüketilmesi önerilen bazı besinler:
- Havuç: Beta-karoten içerir, bu da vücutta A vitaminine dönüşerek göz sağlığını destekler 12.
- Ispanak ve lahana: Lutein ve zeaksantin içerir, gözleri mavi ışığın zararlarından korur ve katarakt oluşumunu önlemeye yardımcı olur 24.
- Somon ve diğer yağlı balıklar: Omega-3 yağ asitleri içerir, göz kuruluğunu önler ve retina sağlığını korur 12.
- Yumurta: Lutein ve zeaksantin içerir, göz dokularının yenilenmesine katkı sağlar 12.
- Portakal ve diğer turunçgiller: C vitamini içerir, göz damarlarının sağlığını korur ve katarakt riskini azaltır 12.
- Badem: E vitamini açısından zengindir, gözleri oksidatif strese karşı korur 12.
- Tatlı patates: Beta-karoten içerir, vücutta A vitaminine dönüşerek göz sağlığını destekler 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: