• Buradasın

    Ek 3 balthazard nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ek 3 Balthazard, engellilik sağlık kurulu raporlarında kullanılan Balthazard Hesaplama Tablosu'nu ifade eder 35.
    Bu tablo, birden fazla hastalığı veya engeli bulunan kişilerin toplam vücut fonksiyon kaybı oranını hesaplamak için kullanılır 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Balthazard hesaplama tablosu nasıl yapılır?

    Balthazard hesaplama tablosu şu adımlarla yapılır: 1. Engel Oranlarının Belirlenmesi: Her bir engel durumu için ayrı ayrı oranlar tespit edilir. 2. Sıralama: Bu oranlar en yüksekten başlanarak sıraya konulur. 3. İlk Engel Oranının Çıkarılması: En yüksek oran, %100'den çıkarılır. 4. İkinci Engel Oranının Çarpımı: Elde edilen miktar, sırada ikinci gelen engel oranı ile çarpılır. 5. Toplama: İlk iki sonuç toplanarak toplam engel oranı bulunur. Eğer engel durumu daha fazla ise, üçüncü ve sonraki oranlar da aynı şekilde eklenerek hesaplama devam eder. Bu hesaplamalar, Balthazard formülü kullanılarak yapılır ve sağlık kurulu raporlarında yer alan engel oranlarının yeniden değerlendirilmesinde kullanılır.

    Balthazard formülü yerine ne geldi?

    Balthazard formülü, birden fazla hastalığı veya engeli bulunan kişilerin engel oranlarını hesaplamak için kullanılan bir yöntemdi. 2025 yılı itibarıyla Balthazard formülü yerine, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile çalışma gücü kaybına göre emeklilik hakkı ikame edilmiştir.

    Balthazar formülü hangi hastalıklarda kullanılır?

    Balthazard formülü, birden fazla hastalık veya engel durumunda kullanılır.

    Balthazard formülü nedir?

    Balthazard formülü, birden fazla engeli olan kişilerde, mesleğinde kazanma veya çalışma gücünü ne oranda kaybettiğini hesaplamak için kullanılan bir formüldür. Formülün matematiği şu şekildedir: 1. 100'den birinci engel oranı çıkarılır. 2. Birinci maddede bulunan rakam, ikinci engel oranı ile çarpılır. 3. İkinci maddede bulunan rakam 100'e bölünür. 4. Birinci engel oranı ile üçüncü maddede bulunan rakam toplanır. 5. Eğer hastanın yaşı 60 yaş veya üstündeyse, bulunan engel oranına Balthazard formülü ile 10 puan eklenerek tüm vücut fonksiyon kaybı bulunur. Bu hesaplama, sağlık kurulu raporlarında yer alan engel oranlarının tüm vücut fonksiyon kaybına çevrilmesi için de kullanılır.