Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Doymuş yağların bazı işlevleri:
- Enerji kaynağı: Doymuş yağlar, enerji ihtiyacı için kullanılabilir 23.
- Hücre zarlarına katkı: Hücre zarlarının oluşumunda rol oynar 5.
- Düşük maliyetli enerji kaynağı: Hindistan cevizi ve palmiye yağı gibi doymuş yağlar, yoksullar için düşük maliyetli bir enerji kaynağı olabilir 1.
Ancak, doymuş yağların fazla tüketimi sağlık açısından risk oluşturur 23. Kalp hastalıkları, yüksek kolesterol, obezite ve tip 2 diyabet gibi rahatsızlıklara yol açabilir 234.
Beslenme uzmanları, doymuş yağ tüketiminin günlük alınan toplam kalori içinde en fazla %10'u geçmesi gerektiğini belirtmektedir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: