Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
BSE (Sığır Süngerimsi Ensefalopatisi) riski taşıyan ürünler şunlardır:
- Beyin ve omurilik gibi merkezi sinir sistemi dokuları 24. Bu dokular, enfeksiyonun ana kaynağı olarak kabul edilir 24.
- 12 ay ve üzeri sığır, koyun ve keçilerin tonsil, distal ileum, beyin, gözler, spinal kord, kafatası ve vertebral kolon gibi spesifik risk materyalleri (SRM) 14.
- Et ve kemik unu 4. BSE enfeksiyonunun bilinen tek kaynağının, süt sığırı yemlerine katılan kontamine et ve kemik unu olduğu bildirilmektedir 4.
- Koyun ve keçi hariç, diğer geviş getiren hayvanlara ait et ve sakatatlar 1.
BSE riskinden kaçınmak için, bu ürünlerin ithalatında OIE tarafından belirlenen risk statülerine dikkat edilmelidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: