Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bristol Kaka Skalası (Bristol Stool Scale), dışkının kıvamını ve görünümünü sınıflandırmak için kullanılan bir araçtır 12.
Bu skala, 1997 yılında İngiltere'deki Bristol Royal Infirmary'de araştırmacılar tarafından, sağlıklı bireyler ve gastrointestinal bozukluğu olan hastaların dışkı örneklerini gözlemleyerek geliştirilmiştir 1.
- Tip 1: Ayrı lumps halinde, sert dışkı 3. Kabızlık belirtisi olabilir 4.
- Tip 2: Lumpy, hard, sosis gibi dışkı 3.
- Tip 3: Sosis şeklinde, yüzeyde çatlaklar olan dışkı 3. Normal kabul edilir 4.
- Tip 4: Pürüzsüz ve yumuşak, sosis veya yılan gibi dışkı 3. Yine normal olarak değerlendirilir 4.
- Tip 5: Düzgün kenarlı, yumuşak dışkı 3. Yetersiz lif alımının bir işareti olabilir 4.
- Tip 6: Dağınık kenarlı, peltemsi dışkı 3. İnflammasyon belirtisi olabilir 4.
- Tip 7: Tamamen sıvı dışkı 3. Şiddetli ishal belirtisi olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: