Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaka çeşitleri genel olarak şu şekilde sınıflandırılabilir:
- Açık ila Koyu Kahverengi: Sağlıklı sindirimi işaret eder 13.
- Yeşil: Sindirim sürecinin hızlanması, demir takviyeleri veya bazı yiyeceklerin aşırı tüketimi sonucu oluşabilir 13.
- Siyah: Üst gastrointestinal sistemde kanama veya demir takviyeleri nedeniyle görülebilir 13.
- Sarı: Yağın emilmemesi, pankreas problemleri veya doğuştan gelen hastalıklar sonucu oluşabilir 1.
- Soluk Beyaz: Karaciğer veya safra kanalı sorunlarına işaret edebilir, ciddi bir durumun belirtisi olabilir 13.
- Kırmızı: Alt bağırsakta kanama belirtisi olabilir ve ciddi bir sindirim problemine işaret edebilir 13.
Ayrıca, kaka şekli ve kıvamı da önemlidir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: