• Buradasın

    Biskivit sağlıklı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bisküvilerin sağlıklı olup olmadığı, içeriğine ve tüketim miktarına bağlı olarak değişir 1.
    Sağlıklı kabul edilebilecek bazı bisküvi türleri:
    • tam tahıllı ve lif oranı yüksek bisküviler 13;
    • trans yağ içermeyen bisküviler 13;
    • şekeri sınırlı olan bisküviler 13;
    • yapay tatlandırıcı, renklendirici veya koruyucu içermeyen bisküviler 1.
    Bazı olumsuz etkiler:
    • Aşırı tüketim, kilo alımına sebep olabilir 1.
    • Şeker ve yağ içeriği yüksek bisküviler, obezite, diyabet ve kalp hastalığı riskini artırabilir 1.
    • Bazı bisküvilerde bulunan katkı maddeleri ve koruyucular, uzun vadede sağlık sorunlarına neden olabilir 1.
    Uzmanlara göre, diyet listelerinde bisküvilerin bulunmasına gerek yoktur, çünkü bisküviler bir vitamin ve mineral değeri olmayan gıdalar arasında yer almaktadır 2.
    Herhangi bir sağlık sorunu veya özel beslenme gereksinimi durumunda, en uygun bisküvi türünü belirlemek için bir uzmana danışılması önerilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Biskivid içinde ne var?

    Bisküvi içinde bulunan bazı bileşenler: çeşitli tahıl unları; kabartıcı maddeler; hidrojene veya sıvı yağ; şeker; su; gıda katkıları (süt tozu, toz kakao, taze süt, fruktoz ve glikoz şurubu, tuz, peyniraltı suyu tozu vb.). Örneğin, Ülker kremalı sandviç bisküvide bitkisel yağ, yağsız süt tozu, suni lezzet, asit düzenleyici, mısır nişastası, peynir altı suyu tuzu, glikoz şurubu, fruktoz şurubu, emülgatör ve kabartma maddeleri bulunmaktadır. Bisküvi içeriği, markaya ve ürün çeşidine göre değişiklik gösterebilir.