Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bisküvilerin sağlıklı olup olmadığı, içeriğine ve tüketim miktarına bağlı olarak değişir 1.
Sağlıklı kabul edilebilecek bazı bisküvi türleri:
- tam tahıllı ve lif oranı yüksek bisküviler 13;
- trans yağ içermeyen bisküviler 13;
- şekeri sınırlı olan bisküviler 13;
- yapay tatlandırıcı, renklendirici veya koruyucu içermeyen bisküviler 1.
Bazı olumsuz etkiler:
- Aşırı tüketim, kilo alımına sebep olabilir 1.
- Şeker ve yağ içeriği yüksek bisküviler, obezite, diyabet ve kalp hastalığı riskini artırabilir 1.
- Bazı bisküvilerde bulunan katkı maddeleri ve koruyucular, uzun vadede sağlık sorunlarına neden olabilir 1.
Uzmanlara göre, diyet listelerinde bisküvilerin bulunmasına gerek yoktur, çünkü bisküviler bir vitamin ve mineral değeri olmayan gıdalar arasında yer almaktadır 2.
Herhangi bir sağlık sorunu veya özel beslenme gereksinimi durumunda, en uygun bisküvi türünü belirlemek için bir uzmana danışılması önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: