Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biber yedikten sonra mide yanması, acı biberin içeriğinde bulunan kapsaisin maddesi nedeniyle ortaya çıkabilir 14. Kapsaisin, mide asidi üretimini artırarak ve mide mukozasını tahriş ederek yanma hissine yol açar 14.
Diğer mide yanması tetikleyicileri arasında şunlar da bulunur:
- Stres: Psikolojik faktörler sindirim sistemini etkileyerek mide yanmasına neden olabilir 13.
- Hızlı yemek yeme: Yemekleri yeterince çiğnemeden hızlı tüketmek mide basıncını artırarak asidin yukarı kaçmasına sebep olabilir 3.
- Yağlı ve baharatlı yiyecekler: Bu tür gıdalar mide asidi üretimini artırarak yanma hissini tetikleyebilir 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: