Buradasın
Beyin ve bağırsak kitabı ne anlatıyor?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Beyin ve Bağırsak" kitabı, Dr. David Perlmutter tarafından yazılmış olup, mikrobiyomun (vücuttaki bakteri topluluğunun) beyin sağlığı üzerindeki etkilerini ele almaktadır 12.
Kitapta anlatılan konular şunlardır:
- Bağırsak-beyin bağlantısı: Doğum anından itibaren bağırsaklarda olup bitenler, herhangi bir beyin rahatsızlığı konusunda risk altında olup olmayacağınızı belirleyebilir 13.
- Hastalıkların nedeni: Otizm, demans, multipl skleroz, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu gibi hastalıkların sebebi, bağırsak-beyin bağlantısı üzerinden açıklanmaktadır 12.
- Beslenme programı: Bağırsak bakterilerini yeniden dengelemek ve beyni daha sağlıklı kılmak için probiyotik ve prebiyotik odaklı bir beslenme programı önerilmektedir 12.
Bu kitap, bedenini daha iyi tanımak ve sağlığının rotasını kendi çizmek isteyenler için bir rehber niteliğindedir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: