Buradasın
Balkabağı ile ilgili hangi çalışmalar yapılmıştır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balkabağı ile ilgili yapılan bazı çalışmalar şunlardır:
- Antioksidan Özellikleri: Balkabağının antioksidan özellikleri üzerine yapılan çalışmalar, bu sebzenin iltihaplı hastalıklar, enfeksiyon, kanser, böbrek taşı ve cilt hastalıklarına karşı koruyucu ve hafifletici tesirleri olduğunu göstermiştir 1.
- Diyabet ve Pankreas: 2007 yılında Doğu Çin Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma, balkabağı ekstresinin hasar görmüş pankreas hücrelerinin yenilenmesini teşvik ettiğini ve Tip II diyabete karşı etkili olduğunu ortaya koymuştur 1.
- Kalp Sağlığı: Balkabağı çekirdeklerinin, kalp-dolaşım sistemi hastalıklarında ve yüksek tansiyon gibi risk faktörlerinde etkili olan doymamış yağ asitleri içerdiği belirtilmiştir 1.
- Göz Sağlığı: Colorado State Üniversitesi'nin araştırmaları, balkabağında bulunan beta karotenin, gözdeki yaşlanma kaynaklı makula dejenerasyonunu durdurabileceğini göstermiştir 1.
- Gıda Endüstrisi: Balkabağının raf ömrünü uzatmak ve kalitesini artırmak için kurutma, pastörizasyon ve dondurma gibi koruma yöntemlerinin kullanıldığı çalışmalar yapılmıştır 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: