Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balın faydaları şunlardır:
- Besleyici: Bal, karbonhidratlar, vitaminler, mineraller ve antioksidanlar gibi besin maddeleri bakımından zengindir 12.
- Yara iyileştirici: Antibakteriyel özellikleri sayesinde yara veya yanıkların iyileşmesini hızlandırır 13.
- Boğaz ağrısına iyi gelir: Anti-inflamatuar özellikleri ile boğaz ağrısı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının semptomlarını hafifletir 12.
- Kalp sağlığını korur: Antioksidanlar açısından zengin olması nedeniyle kalp hastalıkları riskini azaltır 23.
- Enerji verici: Doğal şekerler içerir ve vücuda hızlı enerji sağlar 23.
Dikkat edilmesi gerekenler:
- Aşırı tüketim kilo alımına neden olabilir 1.
- 1 yaşın altındaki bebeklere bal verilmemelidir, çünkü botulizm hastalığına yol açabilir 13.
- Diyabet hastalarının tüketimine dikkat etmeleri gerekir, çünkü bal kan şekerini yükseltebilir 1.
- Arı alerjisi olan kişilerin bal tüketiminden kaçınmaları önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: