Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Astımı tetikleyen bazı yiyecekler şunlardır:
- İşlenmiş etler: Sosis ve salam gibi işlenmiş etlerin doymuş yağ oranı yüksektir ve akciğerlerde iltihaplanmaya neden olabilir 1.
- Süt ürünleri: Süt, yoğurt ve peynir gibi süt ürünleri bazı astımlılarda semptomları kötüleştirebilir 14.
- Fıstık ve fındık: Özellikle çocuklarda en yaygın alerjenlerden olup, astımı tetikleyebilir 14.
- Buzlu içecekler: Sıvı nitrojen içeren içecekler, astımlı kişilerde öksürük krizlerini tetikleyebilir 1.
- Sülfitler: Şarap, kurutulmuş meyveler, turşular ve karides gibi yiyeceklerde bulunan sülfitler astımı kötüleştirebilir 24.
Astım hastalarının diyetlerini düzenlerken uzman bir sağlık uzmanına danışmaları önemlidir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: