Artriti tetikleyen bazı yiyecekler: Süt ürünleri: Romatoid artrit hastaları için kaçınılması önerilir. Kızarmış yiyecekler: Doymuş yağ içeriği nedeniyle iltihabı kötüleştirebilir. Şeker: İşlenmiş şekerler, iltihaplı moleküllerin salınımını tetikleyebilir. Kırmızı et: İltihaplanmaya neden olan kimyasallar içerir. Beyaz un ürünleri: Rafine karbonhidratlar iltihaplanmayı artırabilir. Glüten içeren gıdalar: Buğday, arpa ve çavdar ürünleri bazı artrit türlerini tetikleyebilir. Alkol: İltihaplı sitokinlerin üretimini artırabilir. İtüzümü familyası sebzeleri: Domates, biber, patlıcan gibi sebzeler semptomları artırabilir. Artrit hastalarının, hangi gıdaların semptomları tetiklediğini belirlemek için deneme yapmaları önerilir.