Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Artriti tetikleyen bazı yiyecekler şunlardır:
- Şeker ve rafine edilmiş karbonhidratlar: Beyaz ekmek, beyaz pirinç, gazlı içecekler ve şeker ile tatlandırılmış tahıllar 14.
- İşlenmiş gıdalar: Sert peynirler, kızarmış yiyecekler, bisküviler ve kekler 14.
- Sağlıksız yağlar: Doymuş ve trans yağlar 1.
- Kırmızı et: İltihaplanmaya neden olan yağ ve kalori açısından daha yüksektir 34.
- Alkol: Beyne giden kan miktarını artırır ve dehidrasyona sebebiyet verir 1.
Bu yiyeceklerin tüketimi, artrit semptomlarını kötüleştirebilir. Beslenme düzeninde yapılacak değişiklikler için bir doktora veya diyetisyene danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: