Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Artriti tetikleyen bazı yiyecekler:
- Süt ürünleri: Romatoid artrit hastaları için kaçınılması önerilir 1.
- Kızarmış yiyecekler: Doymuş yağ içeriği nedeniyle iltihabı kötüleştirebilir 13.
- Şeker: İşlenmiş şekerler, iltihaplı moleküllerin salınımını tetikleyebilir 14.
- Kırmızı et: İltihaplanmaya neden olan kimyasallar içerir 13.
- Beyaz un ürünleri: Rafine karbonhidratlar iltihaplanmayı artırabilir 15.
- Glüten içeren gıdalar: Buğday, arpa ve çavdar ürünleri bazı artrit türlerini tetikleyebilir 14.
- Alkol: İltihaplı sitokinlerin üretimini artırabilir 1.
- İtüzümü familyası sebzeleri: Domates, biber, patlıcan gibi sebzeler semptomları artırabilir 3.
Artrit hastalarının, hangi gıdaların semptomları tetiklediğini belirlemek için deneme yapmaları önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: