Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antioksidan seviyesini en hızlı yükselten besinler arasında yaban mersini, çilek, nar, üzüm, brokoli, ıspanak, domates, sarımsak, ceviz ve badem bulunur 135.
- Yaban mersini ve çilek, yüksek miktarda antosiyanin içerir ve bağışıklık sistemini destekler 15.
- Nar, polifenoller ve C vitamini açısından zengindir, cilt sağlığını destekler ve bağışıklığı güçlendirir 1.
- Üzüm, resveratrol içeriği ile kalp sağlığını korur 1.
- Brokoli ve ıspanak, C vitamini, beta-karoten ve sülforafan içerir, kansere karşı korunmaya yardımcı olur 13.
- Domates, likopen açısından zengindir, cilt sağlığını destekler ve prostat kanserinden korunmaya katkı sağlar 1.
- Ceviz ve badem, E vitamini ve polifenoller içerir, beyin sağlığını destekler 13.
Antioksidan seviyesini artırmak için ayrıca yeşil çay, kahve, kırmızı şarap, deniz yosunu, yulaf, kinoa, mercimek, somon ve ton balığı gibi besinler de tüketilebilir 13.
Antioksidan takviyeleri de antioksidan seviyesini artırabilir, ancak bu takviyeler yalnızca bir sağlık uzmanı tarafından önerildiğinde ve dengeli şekilde alındığında etkilidir 4.
Antioksidan seviyesini yükseltme konusunda en doğru bilgi için bir sağlık uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: