Yumurta beyazı bebeklere 1 yaşından sonra verilmelidir. Yumurta beyazı için önerilen haşlama süresi: Su ve yumurta koyulan cezve kaynamaya bırakılmalı, su ilk kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika daha pişirilmelidir. Önemli noktalar: Çiğ veya az pişmiş yumurta salmonella riski taşırken, fazla pişmiş yumurtanın besin değeri azalır. Yumurta beyazı, alerjik reaksiyon riskini artırabileceği için dikkatli olunmalıdır. Alerji riskini azaltmak için: İlk kez yumurta verirken, alerji belirtisi olup olmadığını gözlemlemek için tek başına ve küçük miktarda verilmeli, ardından 3-5 gün beklenmelidir. Bebeğin her yeni besinle tanıştırılması sırasında 3 gün bekleme kuralı uygulanmalıdır. Yumurta vermeden önce bir çocuk doktoruna danışılması önerilir.