Türk kahvesinin püf noktaları şunlardır: 1. Taze Kahve Kullanımı: Kaliteli ve taze çekilmiş kahve kullanmak önemlidir. 2. Kahve Öğütme Derecesi: Kahve, ekstra ince çekilmiş olmalıdır. 3. Su Seçimi: İçme suyu veya arıtılmış su kullanılmalıdır, musluk suyu klorlu olduğu için tercih edilmemelidir. 4. Soğuk Su Kullanımı: Kahveyi yaparken soğuk su kullanmak, kahvenin daha bol köpüklü olmasını sağlar. 5. Kahve-Su Oranı: Genellikle 1/10 oranı kullanılır (8 gram kahve için 80 gram su). 6. Karıştırma: Kahve ve suyu cezveye koyduktan sonra iyice karıştırmak, suyun tüm zerreciklerle temas etmesini sağlar. 7. Kısık Ateşte Pişirme: Kahve, kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmelidir, kaynatılmamalıdır.