Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kil hamuru ile kase yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Malzemelerin hazırlanması 4. İhtiyacınız kadar havayla kuruyan kil hamuru ambalajdan çıkarılır ve hamur elde iyice yoğurulup yumuşatılır 4.
- Hamurun açılması 4. Düz bir zeminde hamur merdane yardımıyla açılır 4. Bu aşamada hamurun her bölümünün eşit kalınlıkta olmasına özen gösterilir 4.
- Kasenin yerleştirilmesi 4. Kasenin geniş olan bölümü hamurun üzerine yerleştirilir ve maket bıçağı yardımıyla kenarda kalan fazlalıklar alınır 4.
- Kasenin ters çevrilmesi 4. Kasenin taban kısmı pürüzsüz bir şekilde streç filmle kaplandıktan sonra hamur ortalanıp ters döndürülen kasenin üzerine yerleştirilir 4.
- Kurumaya bırakılması 4. Hamur, yaklaşık 24 saat boyunca kurumaya bırakılır 4.
- Boyama ve vernikleme 4. Kuruma sonrası kase, hobi boyası ile istenilen renkte ve modelde boyanır, boya kuruduktan sonra vernikleme uygulaması yapılır 4.
Havayla kuruyan kil hamuru ile yapılan kaselerin, beslenmek için kullanılmaması önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: