Evde nemli kil elde etmek için aşağıdaki tarifler kullanılabilir: Tuz Kili Tarifi: 1 su bardağı un, 1 su bardağı tuz ve yarım su bardağı su karıştırılır. Yumuşak bir hamur elde edene kadar malzemeler yoğrulur. Hamur, şekil verildikten sonra kurumaya bırakılır. Mısır Nişastası ve Kabartma Tozlu Tarif: 1 su bardağı mısır nişastası, 2 bardak kabartma tozu, 1,5 su bardağı soğuk su karıştırılır. Hamur oluşana kadar malzemeler kısık ateşte karıştırılır. Nemli bir bezle örtülen kil, kullanmadan önce soğumaya bırakılır. Kil hamurunun nemli kalması için, şekillendirme sonrası nemli bir bezle örtülmesi veya plastik sargıyla kapatılması önerilir. Ayrıca, seramik veya hava ile kuruyan kil türleri de kullanılabilir. Kil ile çalışırken el ve aletlerin hafif nemli olması, işlemin daha kolay yapılmasını sağlar.