Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Antik çağlardan itibaren Abhazlar; “Abadza”, “Azeha”, “Aphaza”, “Abhazıy”, “Abaza” gibi isimlerle biliniyordu 2. Kendilerine ise “apsua” diyorlar ve ülkelerini “Apsny” olarak adlandırıyorlardı 2.
Abhazların ataları, MÖ III. binyılda Batı Kafkasya'da megalitik kültürün yaratıcıları olarak kabul edilir 2. MÖ 1. binyılın başlangıcında metal bilimi konusunda uzmanlaştılar ve MÖ 8.-7. yüzyıllarda, demiri üretme ve işlemede dünyada bir ilk oldular 2.
Abhazların, Kuzey Kafkasya’da yaşayan Abazalar ile aynı kökenli olduğu kabul edilir 1.
Abhazların kökeninin dayandığı bir diğer nokta ise Mısır olarak öne sürülmüştür 5. Ancak bu, tarihçiler tarafından hararetle tartışılan bir konudur 5.
Abhazların kökeninin dayandığı bir diğer nokta ise, 17. yüzyılda İslam’a geçen ama önemli bir kısmı Hristiyan kalan Abhazların, Osmanlı döneminde 17. yüzyılda Abhaz beyi Şervaşid-ze’nin meyve bahçelerinde çalıştırılmak üzere Etiyopya’dan getirilen birkaç yüz siyah kölenin soyundan gelmiş olabileceği olarak öne sürülmüştür 5.
Abhazların kökeninin dayandığı bir diğer nokta ise, Abhazların bölgeye gelmeden önce nerede yaşadığı hala cevabını arayan bir soru olarak öne sürülmüştür 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: