• Buradasın

    10 tane ilginç atasözü söyler misin?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İşte 10 tane ilginç atasözü:
    1. Otu çek, köküne bak 1. Anlamı: Kişinin kimliğini doğru olarak öğrenmek isterseniz soyuna sopuna bakınız 1.
    2. Ayıpsız dost arayan dostsuz kalır 1. Anlamı: Herkesin kusuru olduğunu ve mükemmel bir dost aramak yerine insanların kusurlarını kabul etmek gerektiğini belirtir 1.
    3. Kan, kanla yunmaz 1. Anlamı: "Halk arasında meydana gelen kargaşa, itaatsizlik ancak barışçı yöntemlerle dindirilir" anlamında bir söz 1.
    4. Keçiye içki içirmişler kurdun evini sormuş 1. Anlamı: Belli bir olgunluğa erişmemiş kişilerin kendilerini olduğundan büyük görmelerini anlatan bir söz 1.
    5. Tilki tilkiliğini anlatıncaya kadar post elden gider 1. Anlamı: "Bir gerçeği anlatıncaya dek çoğu kez başa gelmedik şey kalmaz" anlamında kullanılan bir söz 1.
    6. Isırgan ile taharet olmaz 1. Anlamı: "Kötü malzeme ile iyi ve başarılı sonuçlar elde edilemez" anlamında bir söz 1.
    7. Pilav yiyen, kaşığı belinde gerek 1. Anlamı: "Bir işe girişmek isteyen kimseler o iş için gerekenleri yanlarında bulundurmak zorundadırlar" anlamında bir söz 1.
    8. Orman olur da domuz olmaz mı? 1. Anlamı: Elverişli bir ortamdan elbette çıkar sağlayanlar bulunur 1.
    9. Sağır için iki kere kamet olmaz 1. Anlamı: Herkesin işitip öğrendiği şey, dikkatsiz kimse için bir daha söylenmez 1.
    10. Ölmüş koyun kurttan korkmaz 1. Anlamı: Her şeyini yitirmiş olan kişinin saldırgana bir şey kaptırmaktan korkusu olmaz 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    En çok bilinen atasözleri ve deyimler nelerdir?
    En çok bilinen atasözleri ve deyimler arasında şunlar yer alır: Atasözleri: 1. Ağaç yaş iken eğilir: İnsanlar küçük yaşta kolay eğitilir. 2. İyilik et denize at, balık bilmezse Halik bilir: Karşılık beklemeden iyilik yap. 3. Her horoz kendi çöplüğünde öter: Herkes ancak kendi çevresinde değer taşır. 4. Ayağını yorganına göre uzat: Giderini mutlaka gelirine uydurmalısın. 5. Kurt köyünü değiştirir, huyunu değiştirmez: Kötü kimse yurt değiştirse de kötü huylarını değiştirmez. Deyimler: 1. Abuk sabuk konuşmak: Düşünmeden, saçma sapan söz söylemek. 2. Ağzı kulaklarına varmak: Çok sevinmek. 3. Can yakmak: Üzmek, acı vermek. 4. Taş kesilmek: Çok şaşırıp ne yapacağını, ne söyleyeceğini bilememek. 5. Etekleri tutuşmak: Çok telaşlanmak.
    En çok bilinen atasözleri ve deyimler nelerdir?
    5. sınıf atasözleri nelerdir?
    5. sınıf düzeyinde bazı atasözleri şunlardır: 1. İşten artmaz, dişten artar. 2. Ak akçe kara gün içindir. 3. Ayağını yorganına göre uzat. 4. Damlaya damlaya göl olur. 5. Sakla samanı, gelir zamanı.
    5. sınıf atasözleri nelerdir?
    Az bilinen atasözleri nelerdir?
    İşte bazı az bilinen atasözleri: 1. "Ayvaz, kasap hep bir hesap". 2. "Kırmızı dipli mumla davet etmek". 3. "Lam elif çevirmek". 4. "Süt dökmüş kedi gibi olmak". 5. "Düşmanımın düşmanı dostumdur".
    Az bilinen atasözleri nelerdir?
    En çok kullanılan atasözleri ve anlamları nelerdir?
    En çok kullanılan bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Damlaya damlaya göl olur.". 2. "Gülü seven dikenine katlanır.". 3. "İşleyen demir pas tutmaz.". 4. "Güneş balçıkla sıvanmaz.". 5. "Ak akçe kara gün içindir.". 6. "Bir elin nesi var, iki elin sesi var.". 7. "Sakla samanı, gelir zamanı.". 8. "Kervan yolda düzülür.".
    En çok kullanılan atasözleri ve anlamları nelerdir?
    En çok kullanılan atasözleri ve anlamları nelerdir?
    En çok kullanılan bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Gülme komşuna, gelir başına". 2. "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz". 3. "El elden üstündür". 4. "Ne ekersen, onu biçersin". 5. "Erken kalkan yol alır". 6. "Sakla samanı, gelir zamanı". 7. "Son pişmanlık fayda etmez". 8. "Ayağını yorganına göre uzat". 9. "Damlaya damlaya göl olur". 10. "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar".
    En çok kullanılan atasözleri ve anlamları nelerdir?
    En ilginç atasözü nedir?
    En ilginç atasözlerinden bazıları şunlardır: 1. "Otu çek, köküne bak." - Kişinin kimliğini doğru olarak öğrenmek isterseniz soyuna sopuna bakınız anlamına gelir. 2. "Ayıpsız dost arayan dostsuz kalır." - Herkesin kusuru olduğunu ve mükemmel bir dost aramak yerine insanların kusurlarını kabul etmek gerektiğini belirtir. 3. "Kan, kanla yunmaz." - Halk arasında meydana gelen kargaşa, itaatsizlik ancak barışçı yöntemlerle dindirilir anlamında bir sözdür. 4. "Tilki tilkiliğini anlatıncaya kadar post elden gider." - Bir gerçeği anlatıncaya dek çoğu kez başa gelmedik şey kalmaz anlamında kullanılan bir sözdür. 5. "Gülme komşuna, gelir başına." - Birisinin yaşadığı kötü bir olayı alay konusu yaparsan bir gün sende aynı şeyi yaşayabilirsin anlamına gelir.
    En ilginç atasözü nedir?
    10 tane atasözü ve anlamları nelerdir?
    İşte 10 tane atasözü ve anlamları: 1. Çarşı İti Ev Beklemez: Çalışmaktan hoşlanmayan ve aylaklığı alışkanlık edinen kimseler düzenli iş yapmaya gelemezler. 2. Çay Kenarında Kuyu Kazılmaz: Yeni bir şey yapılacaksa gerçekten herkesin ihtiyaç duyduğu bir şey yapılmalıdır. 3. Boş Söz Küp Doldurmaz: Boş boş konuşmakla kazanç elde edilemez. 4. Bostancıya Kelek Satılmaz: Bir işin ustasına, o işin nasıl yapılacağı öğretilmez. 5. Ata Kibirli Binen Eve Yürümek Döner: Kendini çok beğenip, kibirlenen kimse mutlaka bir gün kötü hale düşer. 6. Söyleyene Bakma, Söyletene Bak: Temiz duygularla konuşan kimsenin sözleri doğru çıkmasını istediğimiz şeylerse bunları Allah söyletiyor diye düşünerek ona inanmak isteriz. 7. Soran Dağı Aşmış, Sormayan Düz Yolda Şaşırmış: Bilmediği şeyi bile soranlar, en zor işlerin bile üstesinden gelebilir. 8. Yanlış Dirhemle Doğru Ölçü Olmaz: Bir işin daha en başında yanlış yol tutulursa o işin sonu başarılı olmaz. 9. Yangını Körükleyen Saçından Tutuşur: Bir felaketin üzerine giden, o felaketten kendisi de nasibini alır. 10. Balık Baştan Kokar: Herhangi bir yerdeki düzensizliğin ve bozukluğun sebebi o yerde bulunan ileri gelenlerdir.
    10 tane atasözü ve anlamları nelerdir?