• Buradasın

    10 tane atasözü ve anlamları nelerdir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İşte 10 tane atasözü ve anlamları:
    1. Çarşı İti Ev Beklemez: Çalışmaktan hoşlanmayan ve aylaklığı alışkanlık edinen kimseler düzenli iş yapmaya gelemezler 1.
    2. Çay Kenarında Kuyu Kazılmaz: Yeni bir şey yapılacaksa gerçekten herkesin ihtiyaç duyduğu bir şey yapılmalıdır 1.
    3. Boş Söz Küp Doldurmaz: Boş boş konuşmakla kazanç elde edilemez 1.
    4. Bostancıya Kelek Satılmaz: Bir işin ustasına, o işin nasıl yapılacağı öğretilmez 1.
    5. Ata Kibirli Binen Eve Yürümek Döner: Kendini çok beğenip, kibirlenen kimse mutlaka bir gün kötü hale düşer 1.
    6. Söyleyene Bakma, Söyletene Bak: Temiz duygularla konuşan kimsenin sözleri doğru çıkmasını istediğimiz şeylerse bunları Allah söyletiyor diye düşünerek ona inanmak isteriz 1.
    7. Soran Dağı Aşmış, Sormayan Düz Yolda Şaşırmış: Bilmediği şeyi bile soranlar, en zor işlerin bile üstesinden gelebilir 1.
    8. Yanlış Dirhemle Doğru Ölçü Olmaz: Bir işin daha en başında yanlış yol tutulursa o işin sonu başarılı olmaz 1.
    9. Yangını Körükleyen Saçından Tutuşur: Bir felaketin üzerine giden, o felaketten kendisi de nasibini alır 1.
    10. Balık Baştan Kokar: Herhangi bir yerdeki düzensizliğin ve bozukluğun sebebi o yerde bulunan ileri gelenlerdir 3.
  • Konuyla ilgili materyaller

    Atasözü nedir ve örnekleri?

    Atasözü, uzun gözlem ve deneyimler sonucunda ortaya çıkmış, öğüt verici nitelikte olan ve halkın ortak malı olarak kabul edilen sözlerdir. Bazı atasözü örnekleri: "Akılsız başın kahrını ayaklar çeker". "Bin ölçüp, bir biçmeli". "Dost ile ye, iç". "Armut dibine düşer". "Her kapının bir anahtarı vardır".

    Çalışmak ile ilgili 10 tane atasözü nedir?

    Çalışmak ile ilgili 10 tane atasözü: 1. "Akan su yosun tutmaz". 2. "Emek olmasa yemek olmaz". 3. "İşleyen demir ışıldar". 4. "Çalışmak, gençliğin yumurtasıdır; yaşlılığın meyvesidir". 5. "Ne ekersen onu biçersin". 6. "Alın teri ile kazanılan ekmek tatlıdır". 7. "El işte, göz oynaşta". 8. "Taş yerinde ağırdır". 9. "Çalışmak talihi yener". 10. "Yazın başı pişenin, kışın aşı pişer".

    En çok kullanılan atasözleri ve anlamları nelerdir?

    En çok kullanılan bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Damlaya damlaya göl olur.". 2. "Gülü seven dikenine katlanır.". 3. "İşleyen demir pas tutmaz.". 4. "Güneş balçıkla sıvanmaz.". 5. "Ak akçe kara gün içindir.". 6. "Bir elin nesi var, iki elin sesi var.". 7. "Sakla samanı, gelir zamanı.". 8. "Kervan yolda düzülür.".

    10 tane ilginç atasözü söyler misin?

    İşte 10 tane ilginç atasözü: 1. Otu çek, köküne bak. 2. Ayıpsız dost arayan dostsuz kalır. 3. Kan, kanla yunmaz. 4. Keçiye içki içirmişler kurdun evini sormuş. 5. Tilki tilkiliğini anlatıncaya kadar post elden gider. 6. Isırgan ile taharet olmaz. 7. Pilav yiyen, kaşığı belinde gerek. 8. Orman olur da domuz olmaz mı?. 9. Sağır için iki kere kamet olmaz. 10. Ölmüş koyun kurttan korkmaz.

    4 sınıf atasözleri ve anlamları nelerdir?

    4. sınıf atasözleri ve anlamları şunlardır: 1. "Aç ayı oynamaz". 2. "Ağaç yaşken eğilir". 3. "Akıl akıldan üstündür". 4. "Alışmış kudurmuştan beterdir". 5. "Damlaya damlaya göl olur". 6. "Ne ekersen onu biçersin". 7. "Bir elin nesi var, iki elin sesi var".

    Az bilinen atasözleri kaç tane?

    Az bilinen atasözleri 10 tanedir.

    10 tane atasözü ve özdeyiş nedir?

    10 tane atasözü ve özdeyiş: 1. Ağaç yaş iken eğilir. 2. Ak akçe kara gün içindir. 3. Balık baştan kokar. 4. Can boğazdan gelir. 5. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. 6. El yarası geçer, dil yarası geçmez. 7. Hamala semeri yük değildir. 8. İyilik yap denize at; balık bilmezse Halik bilir. 9. Mart kapıdan baktırır, kazma – kürek yaktırır. 10. İki dinle, bir söyle.