• Buradasın

    Tarım ve Orman Bakanlığı hangi peynirleri yasakladı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tarım ve Orman Bakanlığı, eritme peynirinin geleneksel ve yöresel peynirleri çağrıştıracak şekilde üretilerek piyasaya sürülmesini yasakladı 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Tarım ve Orman Bakanlığı gıda denetimlerini nasıl yapıyor?

    Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimlerini çeşitli yöntemlerle gerçekleştirmektedir: 1. Alo174 Gıda Hattı: Tüketicilerin gıda ile ilgili şikayet ve taleplerini aldığı bir çağrı merkezidir. 2. Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi (GGBS): Gıda ve yem işletmelerinin denetimleri, numune alımları ve analiz sonuçları gibi verileri kaydeden bir sistemdir. 3. Yıllık Gıda Numune Alma Planları: Bakanlık, belirli ürün gruplarında yıllık denetim planları hazırlayarak uygular. 4. Karekod Uygulaması: Gıda işletmelerinin denetim bilgilerini tüketicilerin görebileceği şekilde karekod içeren görsellerle sergilemelerini sağlayan bir uygulamadır. 5. Laboratuvar Analizleri: Bakanlık, GDO taraması ve miktar analizi yapabilen laboratuvarlarda gıda maddelerini inceleyerek taklit ve tağşiş gibi durumları tespit eder.

    Tarım ve Orman Bakanlığı tağşiş listesi nasıl bakılır?

    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tağşiş listesini görüntülemek için "güvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresine giriş yapabilirsiniz.

    Tarım ve Orman Bakanlığı hangi markaları yasakladı?

    Tarım ve Orman Bakanlığı, çeşitli dönemlerde taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen bazı markaları yasaklamıştır. Bu markalardan bazıları şunlardır: Ekiciler. Master Pack Ambalaj. MFŞ Baharat. Karakaya Tarım Gıda. Tadalım Baharat. Bakanlık, bu tür hileleri önlemek amacıyla düzenli olarak taklit ve tağşiş listelerini güncellemektedir.

    Tarım ve Orman Bakanlığı hangi ürünleri yasakladı?

    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yasaklanan ürünler arasında şunlar bulunmaktadır: 1. Yöresel ürünler: Kaymak, tahin, baklava, köme, pestil, bastık, cevizli sucuk gibi ürünlerde tüm katkı maddelerinin kullanımı yasaklanmıştır. 2. Gıda maddeleri: Yumuşak taze peynirler hariç olgunlaştırılmamış peynirlerde fosforik asit ve polifosfatlar gibi bazı katkı maddelerinin kullanımı yasaklanmıştır. 3. Et ürünleri: Döner ve kanatlı dönerde su tutma özelliği olan E kodlu katkı maddeleri, fermente sucuklarda emülgatörler ve ısıl işlem görmüş et ürünlerinde kıvam artırıcı fonksiyonu olan E427 kodlu katkı madde kullanımı yasaklanmıştır. 4. Diğer ürünler: Pastırmanın kaplamasında ve yöresel helvalarda renklendirici kullanımı yasaklanmıştır. Ayrıca, Bakanlık tarafından taklit ve tağşiş yapılan limon suyu ve nar ekşisi gibi ürünlerin satışı da yasaklanmıştır.