• Buradasın

    SGK dosya kapama nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    SGK dosya kapama işlemleri iki şekilde yapılabilir:
    1. Dilekçe ile başvuru: İlgili Sosyal Güvenlik Merkezi'ne dilekçe ile başvurarak işyeri dosyasını kapatmak mümkündür 25. Dilekçede işyeri unvanı, adresi, sicil numarası, kapatma nedeni, imza ve tarih gibi bilgilerin yer alması gerekmektedir 1.
    2. E-SGK sistemi üzerinden online başvuru: SGK işveren sistemine giriş yaparak "İlişiksizlik Kapanış Başvuruları" menüsünden elektronik ortamda dilekçe verilebilir 23. Bu yöntemde ayrıca belge ibraz edilmesine gerek yoktur 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    SGK gelen evrak dosyası kaldırılmıştır ne zaman sonuçlanır?

    "SGK gelen evrak dosyası kaldırılmıştır" ifadesi, emeklilik başvurusunun işleme alındığını ancak sonucun ne zaman çıkacağı yoğunluğa bağlı olarak değişir. Genel olarak 15 gün içerisinde sonuçlanan başvurular, yoğun dönemlerde 2 aya kadar uzayabilir.

    SGK evrak dosyasına kaldırılmış işleme alındı ne demek?

    "SGK evrak dosyasına kaldırılmış" ifadesi, evrakın işleme alındığını ancak henüz sonucun belirlenmediğini ifade eder. Bu durum, evrakın reddedilmiş olabileceği gibi, kurum tarafından incelenip sonuçlandırılması için bekleyen bir evrak olarak da kabul edilebilir.

    SGK dosyası açıldıktan sonra ne yapılır?

    SGK dosyası açıldıktan sonra yapılması gerekenler şunlardır: 1. İşçilik Bildirimi: İnşaat için gerekli işçilik bildiriminin yapılması gerekmektedir. 2. İlişiksizlik Başvurusu: Son işçi çıkış tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde ilişiksizlik başvurusu yapılmalıdır. 3. E-Bildirge Şifresi: SGK dosya açılışı sırasında alınan kullanıcı şifresi ile işe girişi yapılacak personelin işe giriş kaydı yapılarak SGK sistemine gönderilir. 4. SGK Tebligat Başvurusu: E-devlet ile giriş yapılarak SGK e-tebligat başvurusu yapılmalıdır. 5. Teşvik Sorgulama: İşe girişi yapılacak personelin teşvik alma durumu varsa, işe girişi yapılmadan önce gerekli teşvik sorgulama işlemlerinin yapılması gerekir.

    SGK gelen evrak dosyası kaldırıldıktan sonra ne olur?

    SGK gelen evrak dosyasının kaldırılmasından sonra iki olası durum söz konusu olabilir: 1. Evrakın işleme alınmış ancak reddedilmiş olması. 2. Evrakın kurum tarafından incelenip sonuçlandırılması için beklemede olması. Evrakın işleme alınıp alınmayacağına veya sonucun ne olacağına ilişkin kesin bilgi, kurumun yazışma sürecine bağlı olarak değişebilir.

    SGK evrak takibi nasıl yapılır?

    SGK evrak takibi iki farklı yöntemle yapılabilir: 1. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi web sitesi üzerinden: uyg.sgk.gov.tr adresine girip "SGK Evrak Kaydı ve Takibi" bölümünden T.C. kimlik numarası ve kayıt yılı bilgileriyle evrak sorgulama yapılabilir. 2. e-Devlet Kapısı üzerinden: e-Devlet şifresiyle "turkiye.gov.tr" adresine girip kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra, Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip sayfasına yönlendirilerek evrak takibi gerçekleştirilebilir. Ayrıca, bilgi edinme hakkı kapsamında en yakın SGK il müdürlüklerine başvurularak da evrak takibi yapılabilir.