Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Satıştan doğan zararın ayrıştırılması, farklı durumlar için farklı yöntemlerle yapılır. İşte bazı örnekler:
- Hisse senetlerinin satışından doğan zararlar: İktisap tarihinden itibaren 3 aydan fazla elde tutulan hisse senetlerinin elden çıkarılmasından doğan zararlar, diğer kazançlara mahsup edilemez 2.
- İştirak hisselerinin satışından doğan zararlar: Bu tür satışlardan doğan zararların %75'lik kısmı kanunen kabul edilmeyen gider (KKEG) olarak dikkate alınır, %25'lik kısmı ise gider olarak matrahın tespitinde dikkate alınabilir 345.
- Amortismana tabi olmayan kıymetlerin satışından doğan zararlar: Bu tür kıymetlerin düzeltilmiş değerlerinin altında bir bedelle satılması halinde, düzeltme sonrası değerle, düzeltme öncesi değer arasındaki farka isabet eden zarar, gelir veya kurumlar vergisi matrahının tespitinde dikkate alınmaz 35.
Bu konularda daha fazla bilgi için bir mali müşavir veya vergi uzmanına danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: