Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Memurların sınav şikayetlerini yapmaları için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
- Şikayet Şekli: Şikayetler, söz veya yazı ile en yakın amirden başlanarak silsile yolu ile ve şikayet edilen amirler atlanarak yapılır 12.
- Yazılı Şikayet: Şikayet dilekçesi, maksadı en iyi ifade edecek şekilde ve mevzuat hükümlerine uygun olarak yazılmalıdır 13.
- Tutanak: Sözlü şikayetler, şikayeti yapanın istemi halinde, şikayetçi ve şikayeti kabul eden amir tarafından birlikte imzalanan bir tutanakla tespit olunur 12.
- Yetkili Makam: Şikayet hakkında karar verme yetkisi, şikayet edilenin ilk disiplin amirine aittir 12.
- Süre: Şikayetlerin incelenmesi ve karara bağlanması, şikayet dilekçesinin karar merciine intikal ettiği tarihi izleyen 30 gün içinde tamamlanmalıdır 12.
- İtiraz: Karara karşı, kararın tebliğinden itibaren 10 gün içinde bir üst mercie itiraz edilebilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: