• Buradasın

    Karar arama nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Karar arama işlemleri farklı platformlarda yapılabilir:
    1. Yargıtay'ın Resmi Web Sitesi: Yargıtay kararlarını sorgulamak için en doğrudan yol, Yargıtay'ın resmi web sitesine girip "Kararlar" bölümünden arama yapmaktır 12. Arama yaparken karar numarası, tarih veya taraf bilgileri kullanılabilir 2.
    2. UYAP Sistemi: Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden de karar arama yapılabilir 2. UYAP'a giriş yaparak "İstinaf Karar Arama" bölümünden ilgili kararlara ulaşılabilir 2.
    3. Ücretli Hukuk Veri Tabanları: Bazı avukatlık ofisleri ve baroların kütüphaneleri de Yargıtay kararlarını arşivlerinde tutar ve bu yerlerden araştırma yapılabilir 3.
    Ayrıca, içtihatara.com gibi karar arama motorları da benzer konularda verilmiş emsal kararlara erişim sağlar 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Danıştay karar arama nasıl yapılır?
    Danıştay karar arama işlemleri için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: 1. Danıştay'ın Resmi Web Sitesi: Danıştay'ın resmi web sitesi üzerinden karar arama yapılabilir. 2. Online Karar Arama Sistemleri: Kullanıcı dostu arayüzleri ve gelişmiş filtreleme seçenekleri sunan çeşitli online platformlar üzerinden arama yapılabilir. 3. Hukuki Veri Tabanları: Abonelik sistemiyle çalışan hukuki veri tabanları, güncel ve kapsamlı kararlar sunar. 4. Mevbank Neo Programı: Mevzuat arama programları, kararların yanı sıra ilgili mevzuat ve içtihatlara da erişim imkanı sunar. Ayrıca, UYAP Vatandaş Portalı üzerinden de Danıştay dava dosyası sorgulama işlemi yapılabilir.
    Danıştay karar arama nasıl yapılır?
    Yargıtay karar arama nasıl yapılır?
    Yargıtay karar arama işlemleri için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: 1. UYAP Vatandaş Sistemi: Dosyanın mevcut aşaması ve karar durumu UYAP üzerinden görülebilir. 2. e-Devlet: "Yargıtay Dosya Sorgulama" hizmeti üzerinden dosya numarası veya T.C. kimlik bilgileri ile karar durumu sorgulanabilir. 3. Yargıtay'ın Resmi Web Sitesi: "Karar Sorgulama" menüsünden ilgili daire kararı aranabilir. 4. Yargıtay İçtihat Merkezi: E-Devlet Kapısı üzerinden giriş yapılarak güncel ve emsal kararlara erişilebilir.
    Yargıtay karar arama nasıl yapılır?
    Arama kararı hangi hallerde verilir CMK?
    Arama kararı, Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) uyarınca aşağıdaki hallerde verilir: 1. Makul suç şüphesi: Şüphelinin veya sanığın üstü, eşyası, konutu, işyeri veya ona ait diğer yerlerde arama yapılabilmesi için makul suç şüphesi bulunmalıdır. 2. Hakim kararı: Arama genellikle hakim kararıyla gerçekleştirilir. 3. Gecikmesinde sakınca bulunan haller: Acil durumlarda, Cumhuriyet savcısı yazılı emriyle veya Cumhuriyet savcısına ulaşılamadığı durumlarda kolluk amiri tarafından verilen yazılı emirle arama yapılabilir.
    Arama kararı hangi hallerde verilir CMK?
    CMK'ya göre arama kararı kim verir?
    CMK'ya göre arama kararı şu merciler tarafından verilebilir: 1. Hakim. 2. Cumhuriyet savcısı. 3. Kolluk amiri.
    CMK'ya göre arama kararı kim verir?