• Buradasın

    İİİK 349 ve 350 ile 339 ve 331 arasındaki fark nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İİİK 349 ve 350 ile 339 ve 331 arasındaki farklar şunlardır:
    1. İİİK 349 ve 350: Bu kodlar, Türk Borçlar Kanunu'nda yer alan ve kiracının kiralananı boşaltma nedenlerini düzenleyen maddelerdir 4. İİİK 349, kiralananın kiraya veren veya onun yakınları için konut olarak kullanma zorunluluğunu ifade ederken, İİİK 350, kiralananın yeniden inşa ve imarına dayanan tahliye sebebini kapsar 4.
    2. 339 ve 331: Bu kodlar, muhasebe hesaplarında kullanılan hesap kodlarıdır. 339, "Ortaklar Borçlar Hesabı" olarak adlandırılır ve işletmenin ortaklarından aldığı borçları izler 35. 331 ise "Personelden Alacaklar Hesabı" olup, işletmeye dahil personel ve işçinin işletmeye olan çeşitli borçlarını kapsar 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İİK madde 349 ve 350 ile 355 ve 356 maddeleri arasındaki fark nedir?

    İİK madde 349 ve 350 ile 355 ve 356 maddeleri arasındaki fark şu şekildedir: - İİK madde 349, icra mahkemesinde yargılama usulünü düzenler. - İİK madde 355, borçlunun maaş ve ücretinin haczedilmesi durumunda, icra müdürünün işverene göndereceği haciz yazısını ve işverenin bu yazıya karşı yükümlülüklerini belirler. - İİK madde 356, 355. maddeye riayet etmeyen işverenlerin, kesmedikleri veya ilk vasıta ile göndermedikleri parayı, mahkemeden hüküm alınmasına gerek kalmadan icra dairesinin maaş veya sair mallardan tahsil edebileceğini öngörür.

    İ.İ.K 349 ve 350 maddeleri nelerdir?

    İcra ve İflas Kanunu (İ.İ.K) 349 ve 350 maddeleri, kira sözleşmelerinin sona erdirilmesi ile ilgili düzenlemeleri içerir. İ.İ.K 349 maddesi, icra mahkemesinde duruşmalı yargılama yapılması gerektiğini ve sanığın savunma hakkının kısıtlanamayacağını belirtir. İ.İ.K 350 maddesi ise kiraya verenin, belirli durumlarda kira sözleşmesini dava yoluyla sona erdirebileceğini düzenler ve bu durumlar şunlardır: 1. Kiraya verenin veya yakınlarının gereksinimi: Kiraya veren, kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu veya kanun gereği bakmakla yükümlü olduğu diğer kişiler için konut ya da işyeri gereksinimi nedeniyle kiralanan yeri kullanmak zorunda ise. 2. Yeniden inşa veya imar: Kiralananın yeniden inşası veya imarı amacıyla esaslı onarımı, genişletilmesi ya da değiştirilmesi gerekli ve bu işler sırasında kiralananın kullanımı imkânsız ise. Bu durumlarda, belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde ise genel hükümlere göre fesih dönemine ve bildirim sürelerine uyularak bir ay içinde dava açılması gerekmektedir.

    İİK 340 maddesi nedir?

    İcra ve İflas Kanunu (İİK) Madde 340 şu şekildedir: "111 inci madde mucibince veya alacaklının muvafakati ile icra dairesinde kararlaştırılan borcu ödeme şartını, makbul bir sebep olmaksızın ihlal eden borçlunun, alacaklının şikayeti üzerine, üç aya kadar tazyik hapsine karar verilir". Hapsin tatbikine başlandıktan sonra borçlu, borcun tamamını veya o tarihe kadar icra veznesine yatırmak zorunda olduğu meblağı öderse tahliye edilir; ödemelerini tekrar keserse, hakkında tazyik hapsine yeniden karar verilir.

    İİK 331 nedir?

    İİK 331, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu'nun alacaklısını zarara sokmak kastıyla mevcudunu eksilten borçluların cezasını düzenleyen maddesidir. Bu maddeye göre, haciz yolu ile takip talebinden sonra veya bu talepten önceki iki yıl içinde borçlu, aşağıdaki eylemlerden birini gerçekleştirirse cezalandırılır: Mallarını veya bunlardan bir kısmını mülkünden çıkarmak; Telef etmek veya kıymetten düşürmek; Gizleyerek muvazaa yoluyla başkasının uhdesine geçirmek; Asıl olmayan borçlar ikrar etmek. Cezası, altı aydan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezasıdır.