• Buradasın

    İcralık olan memur ne olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İcralık olan memurun durumu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre şu şekilde değerlendirilir:
    1. Disiplin Cezası: Memur, borçlarını kasten ödemeyerek yasal yollara başvurulmasına neden olursa, bu durum kınama cezası ile cezalandırılır 12.
    2. Aday Memurlar: Aday memurlar için, aynı fiilden dolayı aylıktan kesme veya kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmesi mümkündür ve bu durumda disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile memuriyetten ilişikleri kesilebilir 13.
    3. İcra Takibi Sicile İşlenmez: İcralık olmak, memurun siciline işlenmez 1.
    Bu süreçte, idarenin yasal takip yapılması halinde haberdar olması ve disiplin soruşturmasını olayın öğrenildiği tarihten itibaren bir ay içinde başlatması gerekmektedir 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Memurlar hangi işleri yapamaz?

    Devlet memurları, belirli işleri yapmaları yasaktır. Bu işler şunlardır: 1. Ticaret ve esnaflık: Memurlar, tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek faaliyetlerde bulunamazlar. 2. Şirket ortaklığı: Anonim veya limited şirket ortağı olamazlar, ticari mümessil veya vekil olarak çalışamazlar. 3. Kooperatif üyeliği: Yapı, kalkınma ve tüketim kooperatifleri hariç, diğer kooperatiflere üye olamazlar. 4. Hediye kabulü: Menfaat sağlayacak hediye kabul etmeleri yasaktır. 5. Özel ders verme: Sadece mesai saatleri dışında ve izinle özel ders verebilirler. Bu yasaklara uymayan memurlar, kademe ilerlemesi cezası veya memuriyetten men cezası gibi disiplin cezalarıyla karşılaşabilirler.

    İcra takibi memuriyete engel mi?

    İcra takibi doğrudan memuriyete engel teşkil etmez, ancak güvenlik soruşturması sırasında olumsuz algıya neden olabilir. Yasal olarak, icra takibi adli sicil kaydına işlenmez ve bu nedenle memuriyet için bir engel oluşturmaz.

    657 devlet memurlarına hangi cezalar verilir?

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre devlet memurlarına verilebilecek cezalar şunlardır: 1. Uyarma Cezası: Memurun görevinde ve davranışlarında daha dikkatli olması gerektiğinin yazılı olarak bildirilmesi. 2. Kınama Cezası: Memurun görevinde kusurlu olduğunun yazılı olarak bildirilmesi. 3. Aylıktan Kesme Cezası: Memurun brüt maaşından belirli bir oranda kesinti yapılması (1/8 ile 1/30 arasında). 4. Kademe İlerlemesinin Durdurulması: Memurun bulunduğu kademe içerisinde ilerlemesinin 1 ila 3 yıl süreyle durdurulması. 5. Devlet Memurluğundan Çıkarma: Memurun bir daha devlet memurluğuna atanmamak üzere görevinden çıkarılması. Bu cezalar, disiplin amiri veya disiplin kurulu tarafından verilir ve belirli zamanaşımı sürelerine tabidir.