• Buradasın

    Derneklerde temsilcilik açma yetkisi kime aittir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Derneklerde temsilcilik açma yetkisi yönetim kuruluna aittir 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dernekler hangi hallerde şube açabilir?

    Dernekler, genel kurul kararıyla ve belirli koşulların sağlanması durumunda şube açabilirler. Bu koşullar şunlardır: 1. Tüzükte Şube Açılabilir İbaresi: Dernek tüzüğünde şubenin açılabileceğine dair bir hüküm bulunmalıdır. 2. Merkezin İzni: Şubesi açılacak olan dernek, şubeyi kuracak en az üç kişiyi yetkilendirmelidir ve bu kişiler şubenin açılacağı yerin mülki idare amirliğine başvurmalıdır. Ayrıca, derneklerin şube açabilmeleri için faaliyet gösterecekleri yerin adresini de yönetim kurulu kararıyla bildirmeleri gerekmektedir.

    Dernekte imza yetkisi kaç kişi?

    Dernekte imza yetkisi, dernek yönetim kurulu üyeleri ve yetkilendirilmiş diğer kişiler tarafından kullanılır.

    Derneklerde şube açma kapama yetkisi kime aittir?

    Derneklerde şube açma ve kapama yetkisi Genel Yönetim Kurulu'na aittir.

    Dernekler Dairesi Başkanlığı ne iş yapar?

    Dernekler Dairesi Başkanlığı aşağıdaki görevleri yerine getirir: 1. Derneklerin kuruluş, iş ve işlemlerini izlemek, kayıtlarını tutmak, dosyalamak ve arşivlemek. 2. İzne tabi faaliyetlere ilişkin iş ve işlemleri yürütmek. 3. Dernek ve birliklerin tüzel kişiliklerinin sona ermesi, tasfiyesi ve faaliyetten alıkonulması ile ilgili işlemleri yürütmek. 4. Dernek ve birliklere kütük numarası vermek, kütükten silinme işlemlerini yürütmek. 5. Yurt dışından sağlanacak ayni ve nakdi yardımlara ilişkin işlemleri yürütmek. 6. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununa göre yardım toplama faaliyetleriyle ilgili işlemleri yürütmek. 7. Dernek ve birlikler hakkındaki ihbar, şikayet ve denetim taleplerini incelemek ve değerlendirmek. 8. Derneklerin denetimlerini yapmak, eksiklikleri gidermek ve rehberlik etmek.

    Dernekler hangi kanuna tabi?

    Dernekler, 5253 sayılı Dernekler Kanunu'na tabidir.

    Dernekler yetki belgesi nereden alınır?

    Dernekler için yetki belgesi, mülki amirlikten (kaymakamlık veya valilikten) alınır.

    Dernekler ne iş yapar?

    Dernekler, belirli bir amaç doğrultusunda bir araya gelen insanların oluşturduğu sivil toplum kuruluşlarıdır. Başlıca faaliyetleri şunlardır: 1. Yardım ve İş Birliği: Benzer amaçlı dernekler, siyasi partiler, işçi ve işveren sendikaları ile mesleki kuruluşlardan yardım alabilir veya onlara maddi yardımda bulunabilirler. 2. Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkiler: Kamu kurum ve kuruluşları ile ortak projeler yürütebilirler, ancak bütçelerinden bu kuruluşlara ödenek veya kaynak aktaramazlar. 3. Gelir ve Taşınmaz Elde Etme: Üyelerinden ve faaliyetlerinden gelir elde ederler, bu gelirleri yönetmek için yönetim kurulu kararı ile yetki belgesi düzenlenir. 4. Sandık Kurma: Üyelerinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kar payı dağıtmayan sandıklar kurabilirler. 5. Eğitim ve Kültür Faaliyetleri: Eğitim ve kültür faaliyetleri yürüterek toplumda farkındalık yaratırlar.