Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gelir Vergisi Kanunu'na göre, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu ile 1136 sayılı Avukatlık Kanunu uyarınca karşı tarafa yükletilen vekalet ücretleri üzerinden, belirli kişi ve kurumlar stopaj yapmakla yükümlüdür 15. Bu yükümlülük, vekalet ücretinin ödeme şekline göre değişir:
- Doğrudan ödeme: Borçlu (davayı kaybeden), vekalet ücretini doğrudan avukata ödüyorsa, stopaj yapma yükümlülüğü borçluya aittir 12.
- İcra müdürlükleri aracılığıyla ödeme: Vekalet ücreti, icra ve iflas müdürlüklerine yatırılıyorsa, stopaj yine borçlu (davayı kaybeden) tarafından yapılır 12.
- Üçüncü kişilerce ödeme: Borçlu adına üçüncü kişiler tarafından ödeme yapıldığında, stopaj, ödemeyi yapan üçüncü kişiler veya borçlu tarafından yapılır 2.
Tevkifat yapılmadığı durumlarda, avukat vekalet ücretini brüt tutar üzerinden kazancına dahil eder 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: