• Buradasın

    Alt işverene ait işyeri dosyası ne zaman açılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Alt işverene ait işyeri dosyası, işverenin sigortalı çalıştırmaya başladığı tarihte açılır 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    SGK dosya açma nasıl yapılır?
    SGK dosya açma işlemi aşağıdaki adımlarla gerçekleştirilir: 1. E-devlet şifresi alınması: İş yeri tescil işlemi için e-devlet şifresi gereklidir. 2. E-SGK sitesine giriş: E-devlet şifresi ile E-SGK sitesine girilir. 3. Gerçek kişi iş yeri bildirgesi: Sistemde "Gerçek kişi iş yeri bildirgesi düzenle" kısmına girilir. 4. Bilgilerin doldurulması: İş yeri sahibinin istenen bilgileri, iletişim bilgileri ve iş yeri adresi eksiksiz doldurulur. 5. Nace kodu girişi: İş yerinin faaliyet alanına göre 6 haneli Nace kodu girilir. 6. Yönetici bilgileri: Açılan sayfada yönetici bilgilerinin girilmesi gerekir. 7. Son aşama: İşe girecek personelin bilgileri girilir ve işlem tamamlanır. İşlem tamamlandıktan sonra, SGK müdürlüğü gerekli işlemleri yapar ve başvuruyu onaylar.
    SGK dosya açma nasıl yapılır?
    SGK işyeri girişi nasıl yapılır?
    SGK işyeri girişi yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. e-Devlet Kapısı'na Giriş: T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet platformuna giriş yapılır. 2. SGK Hizmetleri Menüsüne Gidiş: Ana sayfadaki arama kutusuna "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazılarak ilgili hizmete ulaşılır. 3. Hizmet Dökümü Görüntüleme: Açılan sayfada sigorta başlangıç tarihi ve işe giriş bilgileri yer alır, buradan işe giriş bildirgesi görüntülenebilir veya "Barkodlu Belge Oluştur" diyerek PDF dosyası indirilebilir. Online başvuru ayrıca SGK'nın "İşveren Sistemi" üzerinden de yapılabilir. Bunun için: 1. SGK iş yeri kullanıcı bilgileri ve şifresi ile sisteme giriş yapılır. 2. İşe girişi yapılacak çalışanın T.C. kimlik numarası girilir. 3. Kişinin çalışacağı iş yerinin adı, işe giriş tarihi ve sigorta kolu alanları doldurulur. 4. Son olarak iş kolu, meslek kodu ve görev kodu ile adres ve iletişim bilgileri sisteme girilir.
    SGK işyeri girişi nasıl yapılır?
    SGK iş yeri açma kaç gün sürer?
    SGK iş yeri açma işlemi, en geç sigortalı çalıştırmaya başlanılacak gün saat 23.59'a kadar elektronik ortamda yapılması gerekmektedir. Bu nedenle, süreç bir gün içerisinde tamamlanabilir.
    SGK iş yeri açma kaç gün sürer?
    SGK işyeri tescil başvurusu nasıl yapılır e-devlet?
    SGK işyeri tescil başvurusu e-devlet üzerinden şu adımlarla yapılır: 1. e-Devlet sistemine giriş yapın. 2. Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamalarına girin. 3. "İşyeri Bildirgesi (4-A'lı Sigortalı Çalıştırılanlar Yönünden) hizmetini seçin. 4. Hizmet arayüzünde "Uygulamaya Git" butonuna tıklayın. 5. Şirketinizle ilgili bilgileri ekranda belirtilen alanlara girin. 6. Tutmakla mükellef olduğunuz işletme defterinin usulünü ekleyin. 7. İşyerinizin kayıtlı olduğu açık adresi ekleyin. 8. İşletmenizin türünü belirten NACE kodunu yazın. 9. Yönetici Bilgileri bölümünde istenen bilgileri ekleyin. 10. İşlemleri tamamladıktan sonra tescil belgesinin çıktısını alıp gerekli evraklar ile birlikte SGK il müdürlüğüne götürün.
    SGK işyeri tescil başvurusu nasıl yapılır e-devlet?
    SGK işyeri bildirgesi nasıl alınır?
    SGK işyeri bildirgesi almak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. e-Devlet Kapısı'na Giriş: T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-Devlet platformuna giriş yapın. 2. SGK Hizmetleri Menüsüne Gidiş: Ana sayfadaki arama kutusuna "SGK Tescil ve Hizmet Dökümü" yazarak ilgili hizmete ulaşın. 3. Hizmet Dökümü Görüntüleme: Açılan sayfada, sigorta başlangıç tarihiniz ve tüm işe giriş bilgileriniz yer alır. Buradan işe giriş bildirgenizi görüntüleyebilir veya "Barkodlu Belge Oluştur" diyerek PDF dosyasını cihazınıza indirebilirsiniz. Alternatif olarak, SGK'nın resmi web sitesi üzerinden "İşveren Sistemi"ne giriş yaparak da işe giriş bildirgesini elektronik ortamda düzenleyebilir ve gönderebilirsiniz.
    SGK işyeri bildirgesi nasıl alınır?
    SGK iş yeri açma kaç gün sürer?
    SGK iş yeri açma işlemi, en geç sigortalı çalıştırmaya başlanılacak gün saat 23.59'a kadar elektronik ortamda yapılması gerekmektedir. İş yeri bildirgesinin, iş yerinin faaliyete geçtiği tarihten itibaren en geç 1 ay (30 gün) içinde SGK'ya iletilmesi gerekmektedir.
    SGK iş yeri açma kaç gün sürer?
    Alt işveren SGK girişi nasıl yapılır?
    Alt işveren (taşeron) SGK girişi yapmak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Ana işverenden alınacak evraklar: Ana işveren tarafından e-SGK uygulamasından Alt İşveren kaydı yapılarak alınacak referans numarası ve yer teslim tutanağı veya ana işverence dosyanın işlem gördüğü Sosyal Güvenlik Merkezi'ne hitaben yazılmış "alt işveren açılış talebi" dilekçesi. 2. SGK'ya teslim edilmesi gereken belgeler: - Satış Sözleşmesi fotokopisi; - Ana işveren dilekçesi; - Alt işveren dilekçesi (dilekçe içeriğinde ana işverenden alınmış olan referans numarası da yazılmış olmalı); - Vergi levhası fotokopisi; - İmza Sirküsü aslı ve fotokopisi; - İmza sirküsündeki yetki sahibine ait kimlik fotokopisi; - Ticaret Sicil Gazetesi (firmanın ilk kuruluşu, imza sirküsünde bulunan yetkilinin ataması ve varsa son güncel adrese ait kararların yer aldığı suretler); - SGK E-Şifre Başvuru Formu. 3. SGK'da işlemler tamamlandığında: Yetkili kullanıcının e-devlet uygulamalarında "e-sgk şifre" işlemlerinde alt işveren dosyasına ait dosya sicil numarası ve şifreleri alınabilir.
    Alt işveren SGK girişi nasıl yapılır?