• Buradasın

    Adlî kontrol kaç yıl sürer?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Adli kontrol süresi, suçun niteliğine ve ceza mahkemesinin görevine göre değişir:
    • Ağır ceza mahkemesinin görevine girmeyen işlerde adli kontrol süresi en fazla iki yıldır ve bu süre zorunlu hallerde bir yıl daha uzatılabilir 12.
    • Ağır ceza mahkemesinin görevine giren işlerde ise adli kontrol süresi en fazla üç yıldır ve bu süre, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili bölümleri ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlarda dört yılı geçemez 23.
    Çocuklar için öngörülen adli kontrol süreleri, bu sürelerin yarısı kadardır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Adli kontrol imza ihlali sonrası ne olur?
    Adli kontrol imza ihlali sonrası aşağıdaki sonuçlar ortaya çıkabilir: 1. Uyarı: İlk ihlal genellikle uyarı niteliğindedir. 2. Denetimli serbestlik süresinin uzaması: İkinci ihlal durumunda denetimli serbestlik süresi uzatılabilir. 3. Hapis cezası: Üçüncü ihlalde, mahkeme tarafından hapis cezası verilebilir ve bu da kişinin tutuklanmasına yol açabilir. Ayrıca, adli kontrol şartlarını isteyerek yerine getirmeyen kişi hakkında da tutuklama kararı verilebilir (CMK md.112).
    Adli kontrol imza ihlali sonrası ne olur?
    Adli kontrol imza atma ne zaman başlar?
    Adli kontrol imza atma yükümlülüğü, adli kontrol kararının kesinleşmesi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından şüpheli veya sanığa tebliği ile başlar.
    Adli kontrol imza atma ne zaman başlar?
    Adli kontrol imzaya gitmezsem ne olur?
    Adli kontrol imzasına gitmezseniz, hükmedilebilecek hapis cezasının süresi ne olursa olsun, yetkili yargı mercii hemen tutuklama kararı verebilir.
    Adli kontrol imzaya gitmezsem ne olur?
    Adli kontrol sicile işler mi?
    Adli kontrol tedbiri sicile işlemez.
    Adli kontrol sicile işler mi?
    Adli kontrol cezası sabıka kaydına yansır mı?
    Adli kontrol cezası, sabıka kaydına (adli sicil kaydına) yansımaz.
    Adli kontrol cezası sabıka kaydına yansır mı?
    Adli Kontrol Kararı Hangi Hallerde Kaldırılır?
    Adli kontrol kararı, aşağıdaki hallerde kaldırılabilir: 1. Erteleme veya beraat kararı verilmesi durumunda. 2. Tutuklamaya dönüşme (şartlar değiştiğinde). 3. Yargılamanın sona ermesi. 4. Yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve suçun niteliklerinin hafifletici hale gelmesi. 5. Cumhuriyet Savcısının talebi üzerine, adli kontrol kararının artık gereksiz olduğu kanısına varılması durumunda. Adli kontrol kararının kaldırılması talebi, sulh ceza hakimliğine dilekçe ile yapılır ve hakim, savcının görüşünü alarak karar verir.
    Adli Kontrol Kararı Hangi Hallerde Kaldırılır?
    Adli kontrol tedbirine uyulmazsa ne olur?
    Adli kontrol tedbirine uyulmaması durumunda, şüpheli veya sanık hakkında tutuklama kararı verilebilir. Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 112. maddesine göre, adli kontrol hükümlerini isteyerek yerine getirmeyen kişi hakkında, hükmedilebilecek hapis cezasının süresi ne olursa olsun, yetkili yargı mercii hemen tutuklama kararı verebilir.
    Adli kontrol tedbirine uyulmazsa ne olur?