• Buradasın

    3713 ek 1 madde kapsamında atanan hizmetliler memur olur mu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun Ek-1. maddesi kapsamında atanan hizmetliler, öğrenim durumları itibarıyla memur unvanlı kadrolara atanabilirler 15.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    657 sayılı devlet memurları kanunu ikincil mevzuat nedir?

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na ilişkin ikincil mevzuat, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri, yönetmelikler ve ilgili diğer mevzuatı içerir. Bu kapsamda, örneğin: Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile kadroların düzenlenmesi ve diğer bazı hususlar belirlenir. Yönetmelikler, kanunun uygulanmasıyla ilgili detayları düzenler. 657 sayılı Kanun'a ilişkin bazı ikincil mevzuat örnekleri şunlardır: 703 sayılı KHK ile kadroların Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde gösterilme şekli düzenlenmiştir. 2670 sayılı Kanun ile kanunda çeşitli maddeler değiştirilmiştir.

    3713'ten yararlanan memur olabilir mi?

    Evet, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'ndan yararlanan kişiler memur olabilir. 3713 sayılı Kanunun Ek 1'inci maddesi kapsamında göreve başlayan personel, Devlet Personel Başkanlığı tarafından atama teklifinin yapıldığı tarihte öğrenim durumları itibarıyla ihraz ettikleri unvanlara ilişkin kadro veya pozisyonlara, kamu kurum ve kuruluşlarınca sınava tabi olmaksızın atanabilirler. Ancak, ilgililerin atamalarının yapılacağı kadro veya pozisyonlar için ilgili mevzuatta öngörülen nitelik ve şartları taşımaları zorunludur.

    657 sayılı devlet memurları kanununa göre memurluğa alınma şartları nelerdir?

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre memurluğa alınma şartları şunlardır: Türk vatandaşı olmak. En az 18 yaşında olmak (bazı durumlarda 15 yaş ve kazai rüşt kararı yeterlidir). Ortaokul mezunu olmak (kadrolara göre yükseköğrenim gerekebilir). Kamu haklarından mahrum bulunmamak. Kasten işlenen suçlardan 1 yıl ve üzeri hapis cezası almamış olmak. Askerlikle ilişiği olmamak. Görevini yapmaya engel akıl hastalığı bulunmamak. Ayrıca, kurumların özel kanun veya diğer mevzuatında aranan özel şartlar da gereklidir.

    3713 geçici 14 ve 18 maddeleri kapsamında atananlar memur mu?

    Evet, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun ek 1. maddesinin geçici 14. ve 18. maddeleri kapsamında atananlar memurdur. Bu kapsamda atanan personel, Devlet Personel Başkanlığı tarafından atama teklifinin yapıldığı tarihte öğrenim durumları itibarıyla ihraz ettikleri unvanlara ilişkin kadro veya pozisyonlara, kamu kurum ve kuruluşlarınca sınava tabi olmaksızın atanırlar. Geçici 18. madde uyarınca, bu maddenin yayımı tarihinden önce hizmetli unvanlı kadro ve pozisyonlara atanan ve halen bu unvanda görev yapanların kadro ve pozisyon unvanları, başka bir işleme gerek kalmaksızın memur olarak değiştirilir.