Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Uygulamalı arıcılık, yılın her döneminde farklı işlerin yapıldığı dinamik bir süreçtir 4.
Arıcılıkta mevsimsel işler:
- İlkbahar: Arıların kış uykusundan uyanması ve koloninin güçlenmesi için besleme ve kontrollerin yapıldığı dönemdir 14.
- Yaz: Bal hasadı ve bal üretimi yapılır; ana arı yetiştiriciliği ve polen toplama da bu dönemde yoğunlaşır 14.
- Sonbahar: Koloninin güçlenmesi ve yeterli besin stoğunun sağlanması için besleme yapılır 14.
- Kış: Arıların dinlenme dönemidir; kovanların soğuktan ve rüzgardan korunması sağlanır 14.
Arıcılık yapmak için en uygun zaman, coğrafi koşullara ve kişisel hedeflere bağlı olarak değişir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: