Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Küspe, yağı veya suyu çıkarılmış yağlı tohum ve bitki artıklarına verilen isimdir 2. Hayvan yemi, yakacak ve gübre olarak değerlendirilir 2.
Bazı küspe türleri ve kullanım alanları:
- Soya küspesi 34. Büyükbaş ve kanatlı hayvan beslemede protein kaynağı olarak kullanılır 34.
- Pamuk tohumu küspesi 45. İçeriğindeki gossipiol nedeniyle belli ölçülerde verilmelidir 5.
- Ayçiçeği tohumu küspesi 45. Geviş getiren hayvanlar için değerli bir yemdir 4.
- Kolza (kanola) küspesi 4. Besi sığırlarına kabaca ezilip sıcak suda haşlanarak verilebilir 4.
Küspelerin besleme değerini etkileyen faktörler arasında, tohumların kabuğundan ayrılmama oranı, uygulanan sıcaklık ve sıcaklığın süresi, üretilen küspedeki yağ oranı ve beslemeyi engelleyici maddelerin miktarı bulunur 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: