Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kekik bitkisinin en iyi tohumu olarak belirli bir tür öne çıkmamaktadır, çünkü en iyi tohum seçimi kişisel damak tadına ve kullanım amacına göre değişiklik gösterir 5.
Türkiye'de kekik olarak tanımlanan ve en yaygın olarak bilinen bazı kekik türleri şunlardır:
- Origanum vulgare (dağ kekiği) 5. Özellikle Türkiye'nin Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişir 5. Güçlü aroması ve yoğun lezzeti ile bilinir 5.
- Origanum majorana (maydanoz kekiği) 5. Daha tatlı bir aromaya sahip olan bu kekik türü, genellikle yemeklerde baharat olarak kullanılır 5.
- Thymus vulgaris (kekik) 5. Daha çok kurutulmuş formda tüketilen bir diğer kekik türüdür 5. Özellikle Fransız mutfağında yer alır ve et yemeklerine, çorbalara ve sebze yemeklerine eklenir 5.
Kekik tohumu alırken, organik olanları tercih etmek, kimyasal kalıntılardan uzak durmak için faydalı olabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: