Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Keçilerde mide asidozu (rumen asidozu) yüksek miktarda fermente olabilen karbonhidratların, özellikle nişasta oranı yüksek tahıl tanelerinin aşırı tüketimi nedeniyle ortaya çıkar 23.
Bu durum, mikrobiyal fermantasyonun sonucunda rumen pH'ının 5.0'dan daha küçük asidik düzeylere düşmesine yol açar 2.
Diğer nedenler arasında:
- Yetersiz kaba yem tüketimi: Kaba yemlerin az olması, tükürük üretimini azaltarak işkembedeki asitlik seviyesini yükseltir 14.
- Ani rasyon değişiklikleri: Hayvana ani şekilde yüksek nişasta içeren yem verilmesi, rumen mikrobiyotasının adapte olmasına izin vermez 4.
- Uzun süre aç kalma: Aç kalan hayvanların birden fazla miktarda tane yemle beslenmesi 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: