• Buradasın

    Kardelen buğdayı nerede yetişir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Kardelen buğdayı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, kardelen çiçeğinin yetiştiği bazı bölgeler şunlardır:
    • Türkiye 145. Kardelen, özellikle kuzey ve doğu Anadolu bölgelerinde yetişir 145.
    • Avrupa 5. Genellikle Avrupa'nın orta kısmından Türkistan bölgesine uzanan alanlarda bulunur 5.
    • Marmara Bölgesi 5. Kardelen, Marmara Bölgesi'nde de nemli ortamlar sevdiği için yetiştirilebilir 5.
    Kardelen, nemli ve humuslu toprakları tercih eder, 900-1800 metre yüksekliklerde kolayca yetişir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    En iyi buğday nerede yetişir?

    Türkiye'de en iyi buğday yetişen bölgeler arasında İç Anadolu, Marmara, Çukurova ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri bulunur. Dünyada en fazla buğday üretilen ülkeler ise Çin, Hindistan ve Rusya'dır. Buğdayın en iyi nerede yetiştiği, iklim ve toprak koşullarına göre değişiklik gösterebilir. Buğday, serin ve ılık iklimlerde, yıllık yağış miktarı ortalama 500-600 mm olan bölgelerde daha kaliteli ve bol ürün verir.

    Buğday hangi iklimde yetişir?

    Buğday, ılık ve serin iklim koşullarında yetişmeye uygundur. Buğdayın yetiştiği iklim koşulları şu şekilde özetlenebilir: İlk gelişim evreleri. Sapa kalkma dönemi. Tane büyüme dönemi. Buğday, yıllık yağış miktarı 350-1150 mm olan iklim bölgelerinde yetişebilmektedir. Buğday, yüksek rakımlı bölgelerde de yetişebilir. Buğday, Karadeniz Bölgesi kıyıları ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin yüksek kesimleri gibi rakımı yüksek bölgelerde ve yıllık yoğun yağış miktarına sahip alanlarda yetişmez.

    Kardelen bugday ne zaman ekilir?

    Kardelen buğdayının ne zaman ekildiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak, genel olarak buğday ekimi, bölgeye göre değişiklik göstermekle birlikte, Türkiye'de 15 Ekim-15 Kasım tarihleri arasını kapsar. İç Anadolu Bölgesi'nde ekim ayının ilk haftası en ideal zamandır. Trakya Bölgesi için en uygun zaman 15 Ekim-15 Kasım olarak görülür. Ege Bölgesi için ideal zaman 15 Ekim-15 Aralık arasıdır. Doğu Anadolu Bölgesi gibi soğuk iklimlerde ekim tarihi biraz daha öne çekilir ve 15 Ağustos-1 Eylül arasında yapılması önerilir. Erken ya da geç yapılan ekimler, buğdayların kuvvetli soğuklardan zarar görmesine neden olabilir.