Buradasın
Hıroğlu Arıcılık Eğitim Merkezi'nde ana arı üretimi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hıroğlu Arıcılık Eğitim ve Ana Arı Üretim Merkezi'nde ana arı üretimi, modern donanım ve uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştirilmektedir 1. Üretim süreci şu adımları içerir:
- Damızlık Koloni Seçimi: Ana arı üretimi için güçlü bir koloni seçilir 3.
- Ana Arı Gözlerinin Alınması: Damızlık koloniden ana arı gözleri alınır 3.
- Bakıcı Koloni Oluşturma: Ana arısı alınmış koloni, bakıcı koloni olarak ayrılır 3.
- Larva Transferi: Damızlık koloniden alınan larvalar, ana arı üretilecek bakıcı koloniye aktarılır 35.
- Çiftleştirme Kutusu Kullanımı: Larvalar, çiftleştirme kutularına yerleştirilir ve 3-4 gün boyunca serin ve sessiz bir ortamda tutulur 3.
- Ana Arıların Çıkışı: 3-4 gün sonra ana arılar çıkar ve 8-10 gün içinde çiftleşir, ardından 5-7 gün içinde yumurtlamaya başlarlar 35.
Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle, merkezde üretilen ana arılar üreticilere ücretsiz olarak dağıtılmaktadır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: