Buradasın
Ana ari yetiştiriciliğinde aranan şartlar nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ana arı yetiştiriciliğinde aranan bazı şartlar şunlardır:
- Ana damızlık saf ırk ana arılar: Ana damızlık üreten yerlerden temin edilir ve bal üretim işletmelerinde sağlıklı ve kuvvetli kolonilere verilir 1.
- Çiftleştirme kutuları: Yılda üretilecek ana arı miktarına bağlı olarak, her çiftleştirme kutusundan yılda iki çiftleşmiş ana arı alınabilir 1.
- Üretim bölgesi: Erken ilkbahardan geç sonbahara kadar nektar ve polen kaynaklarının bulunması, sakin bir ortam, hakim rüzgarlara açık olmama gibi özellikler aranır 13.
- Islah çalışmaları: Çalışılacak her ırk için en az 200 koloniden oluşan bir sürü bulundurulmalıdır 2.
- Suni tohumlama: İzole bölgede üretim yapılıyorsa, ana arılar suni tohumlama ile döllenmelidir 23.
- Kayıt tutma: Soy kütüğü kayıtları tutulmalı ve Bakanlık denetim komisyonuna sunulmalıdır 23.
- Sağlık koşulları: Arı hastalık ve zararlılarından ari bir bölge olmalıdır 3.
- Eğitim: Ana arı yetiştiriciliği konusunda teorik ve pratik eğitim almış ve sertifikaya sahip kişiler tarafından yapılmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: