Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Coşturan bitkiler için aşağıdaki doğal yöntemler önerilmektedir:
- Yumurta Kabukları ve Suyu: Haşlanmış yumurta kabuklarını ufalayarak bitkilerin toprağına karıştırın veya yumurta suyunu oda sıcaklığına gelip soğuduktan sonra bitkilere dökün 12.
- Kuru Maya: 2 litre suya 2 yemek kaşığı kuru maya ekleyip karıştırın ve bu karışımı saksı boyutuna göre bardaklara dökün 1.
- Meyve ve Sebze Kabukları: Meyve ve sebze kabuklarını bir kapta biriktirip, üzerlerini geçecek kadar kaynar su ekleyin ve 24 saat bekletin. Ardından suyu süzüp bitkilere dökün 13.
- Muz Kabuğu, Fasulye ve Balık Karışımı: 30-40 adet kuru fasulye, 1 adet muz kabuğu ve küçük bir balığı haşlayıp, karışımı oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve blenderdan geçirerek püre haline getirin. Bu püreyi bitkilerin toprağına ekleyin 13.
- Yosun: Deniz yosununu yıkayıp bol su dolu bir kabın içinde 1,5-2 ay bekletin. Ardından yosunu temiz su ile sulayıp bitkilerin toprağına yerleştirin 13.
Bu yöntemler, bitkilerin ihtiyaç duyduğu besin değerlerini sağlayarak onların daha sağlıklı ve canlı kalmasına yardımcı olur.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: