Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Arıların bal yaparken kusmasının nedeni, nektarı bal haline getirme sürecinin bir parçası olmasıdır 13.
Arılar, çiçeklerden topladıkları nektarı, özel mideleri olan "bal midesinde" depolar 24. Bu nektar, arıların vücudundaki özel enzimler sayesinde sindirilmeye başlanır 13. Bal mideleri dolduğunda, arılar kovana geri döner ve nektarı diğer işçi arıların ağızlarına kusar 3. Bu arılar daha sonra nektarı kovanın etrafına yayar ve burada arıların kolektif vücut ısısı tarafından buharlaştırılır 3. Bu işlem, nektardan suyu uzaklaştırır ve şekerleri yoğunlaştırarak koyu şurup kıvamında bir sıvıya dönüştürür; yani bala dönüştürür 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: