Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Alabalık havuz suyu aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır:
- Sıcaklık: Kuluçka ve yavru dönemlerinde 7-13°C, büyütme döneminde 12-18°C arasında olmalıdır 45. 20°C'nin üzerindeki sularda alabalıklar solunum güçlükleri çeker 4.
- Oksijen: En az 6-7 mg/lt seviyesinde olmalıdır 134.
- pH: 6,5-8,5 arasında, en uygun değer 7,5-8 pH olmalıdır 35.
- Su kalitesi: Bulanık olmamalı, içinde lif, tortu ve organik artıklar bulunmamalıdır 35.
- Toksik maddeler: Amonyak birikimi olmamalı, sudaki demir, bakır, kurşun gibi toksik maddelerin miktarları sırasıyla 2 ppm, 1 ppm, 0,5 ppm'den yüksek değerde olmamalıdır 5.
- Su kaynağı: Yeraltı veya kaynak suları kullanılabilir, suyun temiz, berrak ve yeterli miktarda olması gerekir 25.
Alabalık yetiştiriciliğinde su miktarına da dikkat edilmelidir; örneğin, 1 m³ havuz sahası için 15 kg alabalık üretmek amacıyla 10 lt/dk su gereklidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: