Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurtanın en kolay soyulması için uygulanabilecek yöntemlerden bazıları şunlardır:
- Taze yumurtadan kaçınma 4. Çok taze yumurtalar, haşlandığında genellikle zor soyulur 4. Marketten alınan yumurtalar, haşlamadan önce birkaç gün buzdolabında bekletilirse, kabuk ve zar arasında hava tabakası oluşur ve bu da soymayı kolaylaştırır 4.
- Kaynar suda başlama 4. Yumurtalar soğuk suya koyup kaynatmak yerine, kaynar suya dikkatlice bırakıldığında, yumurtanın yüzeyinde oluşan ince zarın daha kolay ayrılması sağlanır 4.
- Piştikten hemen sonra soğuk su şoku 4. Haşlama işlemi bittikten sonra yumurtalar hızlıca soğuk su dolu bir kaba veya buzlu suya alındığında, kabuk ile yumurta arasındaki zar gevşer ve soyma işlemi kolaylaşır 4.
- Yumurtayı hafifçe çatlatma 4. Yumurtayı tezgaha hafifçe vurarak tüm yüzeyinde çatlaklar oluşturulduğunda, su kabuğun altına girerek zarı ayırır ve kabukların daha kolay düşmesini sağlar 4.
- Sirke veya karbonat ekleme 4. Haşlama suyuna bir çay kaşığı karbonat veya bir kaşık sirke eklendiğinde, yumurtanın kabuğu daha kolay ayrılır 4.
- Çalkalama yöntemi 5. Haşlanmış yumurtalar bir kavanoza konulup üzerine biraz su eklenerek kapağı kapatılıp birkaç saniye nazikçe çalkalandığında, kabuklar kendiliğinden çatlayıp yumurtadan ayrılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: