Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tütünün küflenmesini önlemek için şu yöntemler uygulanabilir:
- Doğru saklama koşulları: Tütünü nemsiz, serin ve karanlık bir yerde muhafaza etmek gereklidir 2. Hava alabilen pamuklu veya bez torbalar tercih edilmelidir; plastik poşetler nemi hapseder ve küf oluşumunu tetikler 2.
- Doğal havalandırma: Tütünü, doğrudan güneş ışığı almayan ama doğal ışık alan bir yerde bekletmek küf kokusunu hafifletir 2.
- Karbonat veya aktif kömür: Kapalı bir kapta tütünle birlikte karbonat veya aktif kömür bulundurmak, kötü kokuları emer 2.
- Narenciye kabukları: Portakal veya limon kabuğu gibi narenciye ürünlerinin doğal aromaları, tütünün küf kokusunu maskeleyebilir 2.
- Pirinçle nem alma: Tütünü nemli ise, tütünle birlikte bir kapta pirinç bulundurmak nem oranını dengelemeye yardımcı olur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: