Buradasın
Toz ürünlerde topaklanmayı önlemek için hangi madde kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Toz ürünlerde topaklanmayı önlemek için kullanılan bazı maddeler şunlardır:
- Kalsiyum silikat (CaSiO3) 13. Sofra tuzu gibi ürünlerde suyu ve yağı emerek topaklanmayı önler 1.
- Sodyum alüminosilikat 1. Şeker, tuz ve süt ürünü olmayan kremlerde nemi emmek için kullanılır 1.
- Mikrokristal selüloz 1. Rendelenmiş peynirde topaklanmayı önler 1.
- Silikon dioksit (E551) 35. Nemi tutarak toz ürünlerin daha kolay akmasını sağlar 35.
- Yağ asitlerinin tuzları (Al, Ca, Mg, Na, K) 24.
Bu maddeler, gıda sanayisinin yanı sıra kozmetik, deterjan, gübre ve yol tuzları gibi alanlarda da kullanılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: