Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğan yedikten sonra ağız kokusunu gidermek için şu yöntemler uygulanabilir:
- Yeşil çay içmek: Yeşil çay, polifenoller ve soğandaki kükürtsü bileşenleri yok edebilen güçlü antioksidanlar içerir 14.
- Limon suyu ile gargara yapmak: Limon, içerdiği sitrik asit sayesinde ağız kokusuna neden olan bakterileri azaltabilir 12.
- Elma sirkesi kullanmak: Elma sirkesi, ağız kokusunu azaltmaya yardımcı olan pektin ve faydalı asitler içerir 1.
- Diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak: Diş ve dil temizliği, kokuya neden olan yiyecek artıklarını ve bakterileri temizler 13.
- Süt içmek: Süt, soğanın kokusuna sebep olan kükürt bileşiklerini etkisiz hale getirebilir 13.
- Maydanoz çiğnemek: Maydanoz, klorofil içeriği sayesinde kötü nefesi yok etmeye yardımcı olur 23.
Bu yöntemler, ağız kokusunu geçici olarak gidermeye yardımcı olabilir. Ancak, kalıcı çözüm için profesyonel bir diş hekimine danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: